•  Kristiinankatu 6 A 4 20100 TURKU
  •  02 880 1133
  •  juha.santikko@santikko.fi

Asuntokauppariidat | Turku

Asuntokauppariidassa tarvitset kokeneen ammattilaisen apua.

Kun edessä on asuntokauppariita

Asunnon ostaminen on usein merkittävin yksityishenkilön elämänsä aikana tekemä kauppa. Valitettavasti erityisesti käytetyn asunnon kaupassa tulee usein riitatilanteita. Varsinkin home- ja kosteusvauriot ovat saaneet paljon julkisuutta. 

Asuntokauppariidat ovat usein monimutkaisia ja vaatimukset tavallisesti kymmeniä tuhansia euroja. Olet kaupassa sitten myyjä- tai ostajapuolena, on tärkeää, että sinulla on asuntokauppoihin erikoistunut ammattilainen apunasi.

Olen hoitanut asunto- ja kiinteistökauppariitoja yli 20 vuoden ajan. Tapaukset ovat moninaisia, pitäen sisällään omakotitaloja ja asunto-osakkeita, vanhoja ja uusia asuntoja, eri asteisia rakennusvirheitä, sisäilmaongelmia, urakoitsijan vastuukysymyksiä jne. Yli puolet tapauksista on päätynyt sovintoon.

Ota yhteyttä »

Faktojen selvittäminen ja ratkaisuun pääseminen

Koska taloudellinen intressi on asuntokauppariidoissa suuri, on usein tarkoituksenmukaista selvittää faktat, kuten kosteusvaurion tai muun vian laajuus, syy ja korjauskustannukset, mahdollisimman hyvin. Tähän käytän apuna kuhunkin tilanteeseen sopivaa rakennusalan ammattilaista.

Faktojen selvittelyn jälkeen on hyvät lähtökohdat aloittaa sovintoneuvottelut. Mikäli sovintoon ei päästä, jatkuu tilanteen selvittäminen yleensä ostajan vireille panemassa oikeudenkäynnissä. Tavatonta ei ole sekään, että sopimukseen päästään vielä oikeudenkäynnin aikana. Lisäksi on tarjolla tuomioistuimen toteuttama tuomioistuinsovittelu, joka on vaihtoehto perinteiselle oikeudenkäynnille. 

Ota yhteyttä »

Kustannukset

Ensimmäinen puhelinneuvottelu ja tapaaminen on aina maksuton, mikäli toimeksiantoa ei synny. Mikäli sinulla on kotivakuutus, sisältyy siihen useimmiten oikeusturvavakuutus. Se korvaa riidan selvittelyyn liittyviä asianajokulujasi. Teen tähän liittyvän vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiölle puolestasi. Sinun on myös mahdollista saada oikeusapua (jolloin valtio korvaa asianajokulujasi), mikäli tulosi ja varallisuutesi eivät ylitä säädettyjä rajoja.